Kaan&Zeynep

annecikten küçük bir hatıra olsun...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers

27 Eylül 2009 Pazar

huysuz ve tatlı Kaan :)

Geçtiğimiz 3 gün boyunca nedensiz bir huysuzluk içindeydin bebeğim.. Yalnız başına 15-20 dak. bile oyalanabildiğin halde bu 3 günde 2 saniye bırakamadım seni..

:))) İki satır bişi yazmışım..Az önce yine ağladın da oğluşum, seni uyuttum üstelik ayağımda sallayarak (bu benim için daha kolay bi yöntem ellerimi acıtan battaniye yöntemine göre, üstelik öncesinde salonda uyuklayan babacığın da baktı ki tek başıma halledebiliyorum atmış kendini yatağın üstüne, bir de evde bi süre onu aradım da :) kocaman ya bizim ev! ) hem de mama içtin (bu da iyi bişey:))

İşte bu süre zarfında kısacık bişeyler yazıp uyumaya karar verdim (ama benim yazdıkça yazasım geliyoo hep) belki bu seferki uykun daha uzun olabilir diye.

Aslında not düşmek istediğim birkaç bişey var kii; bu aralar hayırdır inşallah ve de kocaman bi maşşallaah iştahın açıldı! Huysuzluğunun bi kısmı da bundan olabilirmi ki acaba, çünkü sevgili anneciğin senin yemeyen ve az yiyen hallerine göre daha uzun saat aralıklarıyla az porsiyonlar hazırlayınca sen biraz ağlamaklı oldun heralde, ama neyseki bunu hemen farkedip sık sık ve daha çok çok bişeyler vermeye başladım. Huysuzluğunun açlıktan olan kısmı tamam!:)

Şunu anladım ki, bazen hiç bişey yemiyorsun, bazen az yiyorsun, bazen de doyuramıyorum seni (yediğinde dünyaları yemiyorsun tabiki, kendine göre işte...) Bu doymadığın zamanların kesinlikle büyüme evreleri olduğuna kanaat getirdim.. Hayır bu dönemi sevmem gerekir evet ama bişi daha farkettim ki güzel güzel yemek yediğin bu zamanlarda da maalesef uyuyamıyor, çok sık uyanıyorsun..(gece de dolayısıyla mamaya başladım tekrar birkaç gündür) Yok mu şu ikisinin de iyi olduğu bir evre! (Ama öyle olsa annelik çok kolay olurdu değil mi;)) Bu arada ben sürekli hazır böyle yiyorken köfte mi, tavuk mu versem, balık da yedirsem şöleee, bi de etli bi sebze yemeği diye diye tilkilerle dolaşıyorum...

Bir yandan da acaba dillendirmesem nazar değermiki diye de ister istemez düşünüyorum ama ben artık biliyorum ki 1. si sakınan göze cidden çöp batıyor, yıllarca kendimde test ettim, o yüzden rahat olmaya çalışıyorum, 2. si de zaten birkaç güne yine hiç birşey yemeyen Kaancık geri gelecek:) Nazarla falan ilgisi olmayacak, evre evre artık anladım..

Gelelim huysuzluğunun nedensiz kısmına... Böyle ağlamaklı bir yüz ifadesiyle gözümün içine içine bakmalar, yerdeki oyun alanındaysak bacağıma sarılmalar, babanın kucağında gezerken beni görünce hıhh-hııı diye meşhur efektin:) Niye böyle bu çocuk allaa allaaa derken (sürekli dişine bakıyorum tabi çıkıyo mu ondan mı diye ama bakalım daha zamanı var gibi de..) bi farkettik ki naz! Resmen anneye naz :) Teyzoşcun allahtan 3 gün izinliymiş de 2 gün gezmelerdeydik yoksa ben patlıcaktım itiraf etmeliyim:) Gezmede veya teyzoşunu veyaa bugünkü gibi kalabalığı görünce bi sorun yok zaten, beni yalnızken yakalıyosun ;)

Yavaş yavaş 9-12 ay kıyafetlerini de tamamlamaya çalışıyorum, sık kullanılan gerekliler tabiki... Hatta 3 seferde bayaa birşey birikti.
Çeşit olsun diye alınacaklar olabilir tabiii...Ne de olsa kendime bişey alırken kırk kere düşünür oldum (eskiden böylemiydim ben!) ve son kararım da hep vazgeçmek oluyo ama oğluşuma alırken iyi bişiyse gözüm pek bişi görmüyo :) Aynı durum teeececikte de varmış; sana marifetli bi köpekçik aldı. Ama napsın görünce çok sevdin, çığlıklar kahkahalar..dayanamadı tabi teyze yüreği:) Bir de ilk araban oldu kuşumm:) Yürümeye yardımcımıdır deneyerek görcez bakalım, ama en azından bisiklet-araba tarzı bişey oluyo ki hiç olmazsa o işe yarar diye düşündük...

Kısa yazcaktım di mi?! Ama şunu da hemen not düşmeliyim kii, emekleme çalışmaların soz hız devam ediyo ve yapamayınca sinir oluyosun, hırs yapıp tekrar tekrar deniyosun ama en sonunda da daha da çok kızıp başlarım yaa ne uğraşıcam ben döne döne ulaşırım gideceğim yere moduna giriyosun..Vee çok tatlı oluyosun :) Neyysee o kadar uğraş sonunda bu gece bi ara uykun gelmiş olmasına rağmen bilinen emekleme pozisyonunda -bir emekleme adımcığı diyelim- ilerlemişsin (ahh işler! kaçırdım işte..) Hadi bakalım devamını bekliyoruz bitanem:)



Şimdi şuraya bi video bi foto eklemek isterimm.. İsterim de hem geç oldu hem de becerebilecekmiyim diye düşünmekteyim:) Ne zaman yazdıklarımla foto-videolar senkronize ilerleyecek bakalım...


(Ee yaptım galiba, yukarılara bile koydum :) Gerçek emekleme anını çekemedim tabiki:( )

5 yorum:

sıdıka dedi ki...

ayy yeyimmm ben onun nazini:)nasil naz yapiyoy anneye oglu$..emekleme de super..hadi oglu$$ hadi oglu$$ kaandan son bir hareket veeeee yuvarlandi:DDyeyimmm ben onu yeyimmm..masallah benim oglusuma..bir yeme bir yememme olayi haklisin cedam zor yani ne diyim:)

nilo dedi ki...

Annesi huysuz muysuz ama çok tatlı bu oğlan:D maşallah:D

Seda dedi ki...

Teşekkür ederiz nilo:) Profil resmini ilk gördüğümde bana Kaancığımı andırdı bir an.. baktım bloğunuza, sevdim Denizciği, maşallah ona da:)

Seda dedi ki...

çıdıkammm oku oku hazırlan:)öpüyorum seni canım arkadaşım ve de özledim..

nilo dedi ki...

İnanır mısın, resimlere bakınca aynı şeyi bende düşündüm:D