Kaan&Zeynep

annecikten küçük bir hatıra olsun...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers

13 Haziran 2012 Çarşamba

Atom(ium) Karıncalar

Biziz onlar:) Neden atom karınca? 3.5 yaşını daha tam doldurmamış bir afacanla 1 haftalık yurtdışı seyahatini göze aldık. (2 hafta olacak bile.) Bol bol gezdik, 4 ülkede yaklaşık 8-9 yeri görebildik. Neden mi atomium? Çünkü en başlıca sebebimiz de Belçika'da yaşayan dayımları ziyaretti aslında... Konum olarak süper bir yerde olan Belçika sayesinde de yakın yerleri gezdik, gördük ve de çok sevdik:) (Ne süper bir başlık bulmuşum yahuu:D)

Kaan da gezmeyi seven, eğlenmeye düşkün bir çocuk olduğundan korktuğum kadar zor olmasa da, neticede bol hareketlisinden bir afacan olduğundan zorlanmadık da değil:) Bir de tabiki 1 hafta boyunca pek birşey yemediğini belirtmelimiyim?:))

Dayımın en küçük kızı Ceren ile çok güzel oynadılar, anlaşamadıkları zamanlar da oldu tabiki... Bir çocukla 1 hafta vakit geçirmek Kaan'a iyi gelmiş olmalı ki 1 haftada bile konuşması baya değişti, ilerledi...

Kaan zaten artık öğlenleri bazen uyuyor bazen uyumuyor... Çoğunlukla uyumadı ama bir kaç kere de bir yerden bir yere geçerken arabada Ceren'in oto koltuğunda uyudu:) İşimize geldi tabi bu durum.

Giderken en çok düşündüğüm konu tuvalet işiydi. Aslında ben katlanabilir tuvalet adaptörü görmüştüm, kocişe sipariş ettim, ona Po.tet.te vermişler. Tam olarak istediğim bu değil diye düşünsem de fazlasıyla işimi gördü, çok rahat ettim. En önemlisi Kaan da sevdi. Yoksa çok seçici bu konularda, hoşuna gitmezse kesinlikle totosunu koymuyor:)  Zaten ben genelde hijyen açısından daha olumsuz düşünürken, önyargılıyken, yanıldığımı gördüm. Çok çok daha temizdi! Ne yapayım demekki suç Fransa'daymış, o zaman bana hiç denk gelmemişti temiz bir wc:)

Bir de Belçika'nın havası bizimkine yaradı! Ki oralarda gece 22.30 civarı hava daha yeni  kararmaya başlıyordu, ben ilk gün zorlandım açıkçası, bir de Kaan ya uyumazsa diye paniklerken tam tersi geceleri uyku konusunda sorun yaşamadık, tek bir gece dışında. Aramızda yattı. Döndüğümüzde sorun çıkarır mı acaba, odasında yatar mı yine, yanımıza gelmek ister mi derken korkulan olmadı. Şu anda olduğu gibi odasında yatmaya devam ediyor;)

Oğluşum sen hatırlamayacak olsan bile nerelere gittiğini, nereleri gezdiğini, neler yaptığını neyseki fotoğraflar var da büyüdüğünde bunlara bakabileceksin:) İşte o fotolardan bazıları...



Amsterdam'dayız... Bayıldımm...
Kendisi foto çekilmek istedi, poz verdi böyle...

 Gecesini de görmek isterdim ama ahh oğluşum durmadınız kiii, döndük biz de...



 Köln Katedrali'nde mum yakmaktan alıkoyamadığımız Kaan...


 Maastricht... Görülmesi gereken bir yer, ben çok sevdim...




 Brugge... Yine masalsı bir yer...




Lille... Şımarık Kaan:)



 Bahçe süperdi, eve pek girmedi çocuklar zaten, o rahat ben rahat ;)


Ne de güzel gezdi bizimle aslında, aralarda arıza çıkarsada!
Beklediğimden çok daha güzel bir performans gösterdin bebeğim;)
(o masanın bir ucunda çok daha güzel yedi kendi kendine... bu çocukları kesinlikle kendi haline bırakmak en güzeliymiş, şimdiye kadar yapamadım ama...)


Sırada yaz tatilimiz var inşallah:)
Kaan'ı anneanneyle yazlıkta bıraksak mı?... Dönse mi bizimle?... anneanneyi de getircez tabi bu durumda...  Aslında Kaan için iyi de olabilir, deniz, güneş, bol oksijen, eğlence;) 
Ben teze yoğunlaşırım... (yine yumurta kapıya sıkışmadan yazılamadı o tez!!)
Off zor bir karar ne yapmalı???

12 yorum:

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

En son yazdığın cümleler harfiyen bizdede aynı. Karar veremiyoruz bir türlü. :)
Harika, tadına doyulmayan bir tatil olmuş. Ne iyi gelmiştir Kaan'a.. Sorun çıkarmaması ise ayrı bir keyif tabi. Aslında akılları herşeye eriyor büyüyorlar her geçen ama biz evham yapıyoruz herhalde. Onlar birçok konuda utandırıyorlar bizi.. :)

anne kaleminden dedi ki...

NE HARİKA BİR TATİL OLMUŞ :)) resimlere bayıldım ve kaan a kocaman bir bravo hastalanmadan falan arızasız dönmüşsünüz :)

Unknown dedi ki...

valla süper geçmiş, gayet iyi idare etmişsiniz.yaz tatili de iyi geçer eminim :) eğer dayanabilirseniz anneanneye bırakın derim ama??

Seda dedi ki...

Dogru soyluyorsun Eminecim, buyuduler gercekten:) Birakip birakmamaya da karar veremiyorum. Durur aslinda, onun icin iyi bile olur belki.. Ama sonra ya kuserse ne biliyim tepkili olursa diye korkuyorum:(

Seda dedi ki...

Evet Nihancim iyiki hastalanmadi oralarda, guzeldi hersey.. Bazen kendini yerlere atma huyu var Kaan'in, şimardiginda o zamanlarda sinirsel ve fiziksel olarak zorlandik sadece:)

Seda dedi ki...

İnsallah İlknur.. Genelde birakin diyor herkes, bir denicez buyuk ihtimalle, olmadi gider aliriz..

Serpil dedi ki...

Sefanız olsun. Çocukla da gezilebildiğini göstermiş oldunuz hem kendinize hem de önyargılı herkese:)

Seda dedi ki...

Serpil, evet olabiliyormus:)) Tabiki kolay degildi ama yinede gezip gormek gibisi yok..

Kuzununannesi dedi ki...

harıka bır tatıl olmus ne guzel zaten bende dıyorum kı 3 olsa cok rahat edecegız dıye yaz tatılıne gıderken bıle cok korktum ama umdugum gıbı olmmadı..harıka masallah cok tatlı oğlusun...belcıka enfes bızde ekımde gıdecegız bakalım ne olacak:)) kesınlıkle avrupa cok temız bızımle kıyaslanamaz hele almanya yok boyle bırsey..tum fotolar muazzam guzel..hocaman sevgıler...kaan ıcın en ıyısı neyse o olsun

Seda dedi ki...

Teşekkürler, evet 3 yaş nispeten rahatlatıyor ama ben yine de 4 yaşı merak ediyorum daha da rahatlamak açısından :) Umarım sizin de Belçika tatiliniz güzel geçer, yakın yerlere gidersiniz siz de;) Benden de sevgiler:)

Süreyya dedi ki...

Süper resimler :) Harika bir tatil olmuş sizin için..Kaan Bey de çok tatlı maşallah :)sevgiler..

Seda dedi ki...

Teşekkür ederim Süreyya, bizden de sevgiler;)