Kaan&Zeynep

annecikten küçük bir hatıra olsun...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers

15 Nisan 2011 Cuma

18 nisan pazartesi 28. ayını dolduracak Kaan beyefendi dedededede ile her derdini anlatmayı başarmakta hala...ilginç olan "dikkat dikkat" diyor bizim afacan:) kıpır kıpır olduğundan çocuğu sürekli dikkat et diye uyarıyoruz demekki ordan kaptı:) aa bi de ben çok mu off-luyorum ne Kaancık afacanlık yapınca...yanlış birşey yapınca offf diyo hemen bal dudaklarını uzatarak:) çok sevimli oluyor ama off-lamayı azaltmalıyım biliyorum:D istemediği birşey olduğunda, yapmak istemediği birşeyi yap dediğimizde bi karşı çıkma hareketi var...ıııhhhh diye sinirle çığırırken işaret parmağını da olmaz anlamında hırsla sallıyor... geçen gün "kardeşin olsun ister misin oğlum?" dedim 2. kez hem de (neden bilmiyorum:) 1. de kesinlikle istemediğini belirtmişti o hareketiyle... 2. de böyle bir mahçup mahçup gülümsedii gözlerini kaçırarak:) ne demek istedi acaba!? bir banyo sorunsalımız vardı...doğduğundan beri banyoyu, suyu seven hatta bayılan bir çocuk 27. ayda birdenbire neden banyo yapmak istemez? acaba bugün banyo yaptırsakmı diye aramızda konuşurken bile banyonun önünde biten çocuk neden bir anda aynı koşulda kaçmaya çalışır, banyoda çığlıklar atarak ağlar? vs. vs...böyle günlerimiz oldu bu ay...düşündüm düşündüm somut bir neden bulamadım...bir anda banyodan nefret eden çocuk heralde bir anda yeniden sevecektir dedim en sonunda...çok şükür ki öyle de oldu:) buna ek olarak dışarı çıkma sorunsalımız da mevcuttu...gezmeyi sevdiği, dışarıya çıkmaya bayıldığı halde bir anda ev kuşu olması gibi bir durumumuz da vardı aynı banyo olayı gibi:D (çok ilginç bir çocuğum olsa gerek:) buna da bir anlam veremedik...en son dışarı çıktığında kötü, talihsiz bir olay mı yaşandı acaba diye çok kafa yorduk ama yok işte...hiçbir ipucu yok...tamamen kendi mini mini beyninde neler biriktirdiğiyle alakalı bir durum olsa gerek...nitekim bu problemi de bir şekilde çözdük...eski günlerdeki gibi parka gitmeyi seven, bisikletiyle turlar atan (kendi çapında tabi), hadi gezmeye diyince kapının önünden alamadığımız sorunsuzca ayakkabılarını-montunu giyen çocuğum geri döndü:)

2 yorum:

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Anları anlarını tutmuyorki bunların :)
Banyo sorunu bizdede 1 aydır mevcut ama havanın soğuk olmasından dolayı uzun aralıklarla banyo yaptırmama bağlıyorum. birde araya giren hastalıklar olunca banyo rutinlerimiz iyice şaştı.
Havanın ısınmasıyla sevmeye başlar inşallah, bakalım. Neyseki sizinki düzelmiş :)))

Seda dedi ki...

Eminecim öyle böyle değildi çok ağlıyordu...evet neyseki düzeldi yine ilk başta bi girmek istemiyor ama ikna oluyor sonra, girince de eskisi gibi oynuyor suyla... İnşallah sizin de düzelir, dediğin gibi havalar bir ısınsa sık sık bıcı bıcı yaparlar:)
bu arada diğer konuyla ilgili bişey yaptım ama problem çözüldümü bilmiyorum, bi arkadaşım daha dedi dün, ben de açılmıyor o siteler. hiç anlamam böyle şeylerden bir de bunlarla uğraş şimdi. sagol uyarın için;)